Video: loomaaiast põgenenud punane panda käis uudistamas ümberkaudseid aedu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane panda Belfasti loomaaias.
Punane panda Belfasti loomaaias. Foto: AP / Scanpix

Pühapäeva pärastlõunal põgenes Belfasti loomaaiast Amberi-nimeline punane panda, kes sai välja tänu voolukatkestusele pandaaedikut ümbritsevas elektriaias.

Esimese teate Amberi asukoha kohta sai loomaaed pühapäeva õhtupoolikul, ent loomakest ei saadud kätte enne järgmist päeva. Oma avastusretke lõpetas Amber ühe eramaja aias, mis asus loomaaiast veidi enam kui kilomeetri kaugusel.

«Meil on hea meel teatada, et Amber jõudis ohutult Belfasti loomaaeda tagasi,» sõnas loomaaia juhataja Alyn Cairns. «Me saime kohalikelt elanikelt hulganisti vihjeid, mis aitasid meil Amberi täpse asukoha kindlaks teha.»

Selgus, et panda põgenemisele aitas kaasa voolukatkestus aedikut ümbritsevas elektriaias. Aedik on nüüdseks põhjalikult üle vaadatud, vead parandatud ja pandatüdruk Amber läbis tervisekontrolli, mille käigus tehti kindlaks, et ta polnud end mingil moel vigastanud. 

Tegu pole esimese korraga, mil loom Belfasti loomaaiast välja saab — möödunud aastal põgenes oma aedikust ämblikahv, kes jäi maanteel oma auto alla ja suri. 2013. ja 2015. aastal said maailma uudistama aga makaagid, kes kõik siiski ohutult tagasi jõudsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles