Pelutav põhjus, miks ei tohi oma pardakaardist sotsiaalmeediasse pilti postitada

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov / Scanpix

Pildi postitamine sotsiaalmeediasse võib näida täiesti ohutu tegevusena, kuid tegelikult võivad sellel olla väga kurvad tagajärjed.

Pardakaardi triipkood, mida ei ole sugugi raske lahti kodeerida, sisaldab suurel hulgal sinu isiklikku informatsiooni. Selle info abil võib pahatahtlik häkker sinu kliendikontosse sisse logida ja näiteks tulevasi broneeringuid muuta või tühistada, vahendab Verdict.

Ainuüksi Instagramis on praegu üleval 108 711 pilti pardakaartidest, neist umbes 200 postitati eelmise nädala jooksul. Kuigi osa inimesi hägustab pildil oma nime, on triipkood tavaliselt kõigile näha ja see on suur turvarisk.

Ka pärast reisi peab pardakaardiga väga ettevaatlik olema − seda ei tohi lihtsalt niisama ära visata, kuna triipkoodis sisalduvat infot saab kasutada veel mitme kuu vältel. Pardakaardi võib näiteks prügihundist läbi lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles