Tartus esitletakse kogumikku «Hasso Krulli mõistatus»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogumik «Hasso Krulli mõistatus».
Kogumik «Hasso Krulli mõistatus». Foto: Raamat

Neljapäeval, 31. jaanuaril kell 18 esitletakse Tartu Uues Teatris sarja «Etüüde nüüdiskultuurist» kaheksandat köidet. Hasso Krulli 55. sünnipäevaks valminud mahukas valimik koondab Hasso Krulli retseptsiooni viimase 30 aasta jooksul, sisaldades ka Krulli põhjalikku bibliograafiat.

Kogu lahkab erinevate rakursside alt Krulli mõjusid, mis võnguvad kaasa korraga väga paljudes kultuurivaldkondades. Ehkki Krulli tegevuse mastaap ja maht näib kaugelehaarav (lausa kosmiline), on selle keskmes mõistatus, mis kutsub küsima inimese asendi ja eesmärgi üle tänapäevases kultuuris.

Hasso Krullist kirjutavad Maarja Kangro, Jaan Kaplinski, Jan Kaus, Aare Pilv, Kajar Pruul, Marek Tamm, Mart Velsker, Märt Väljataga, Tõnu Õnnepalu jpt.

Kogumiku koostas ja toimetas Neeme Lopp.

Kujundaja: Piia Ruber; kaanefoto: Peeter Laurits. Kogumiku andsid välja Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste instituudi Eesti kirjandus- ja kultuuriuuringute keskus ja Eesti Kunstiakadeemia kunstiteaduse ja visuaalkultuuri instituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles