Ukraina tipptennisistid ei mängi vähese preemia tõttu Eesti vastu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina parim naistennisist Elina Svitolina loobus koondise esindamisest Fed Cupil.
Ukraina parim naistennisist Elina Svitolina loobus koondise esindamisest Fed Cupil. Foto: Aaron Favila / AP

Ukraina tenniseföderatsioon teatas, et järgmisel nädalal peetaval Fed Cupi turniiril ei esinda nende naiskoondist kaks tippmängijat Elina Svitolina (WTA 7.) ja Dajana Yastremska (WTA 47.).

Põhjuseks on liialt suured finantsnõudmised, mille mõlema tennisisti agent Stefan Gurov alaliidule esitas. «Pole saladus, et kõik tippmängijad saavad Ukraina tenniseföderatsioonilt kas Davis Cupil või Fed Cupil koondise esindamise eest rahalisi preemiaid. Nende suurused on mängijatele teada juba enne hooaja algust ning see on vastavuses nii kohaga maailma edetabelis kui ka meie eelarvega. Oleme arvamusel, et koondise esindamine peaks tuginema eelkõige patriotismil, pühendumusel ja austusel Ukraina spordi vastu,» selgitas Ukraina tenniseföderatsioon oma seisukohta.

Seega kuulub Ukraina tennisenaiskonda Fed Cupil Lesia Tsurenko (WTA 24.), Kateryna Kozlova (WTA 95.), Marta Kostjuk (WTA 155.) ja Nadežda Kitšenok (-).

6.-9. veebruarini toimub Poolas Zielona Gora tennisekeskuses Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni I grupi turniir. Seitse naiskonda jagati kahte alagruppi, Ukraina on ühes alagrupis Eesti, Rootsi ja Bulgaariaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles