Autojuhtide alampalk tõuseb poole võrra (3)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autojuhtide palk tõuseb kolme aastaga 1100 euroni.
Autojuhtide palk tõuseb kolme aastaga 1100 euroni. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool / www.jree.ee

Transpordi Ametühing ja Autoettevõtete Liit allkirjastasid teisipäeval riigisisese veoseveo laiendatud kollektiivlepingu, millega tõuseb autojuhtide alampalk kolme aasta jooksul kokku pea poole võrra 1100 euroni kuus.

Praegu on riigisisese veoseoga tegelevate autojuhtide miinimumtasu 620 eurot.

Alates 2019. aasta 1. maist tõuseb sektori autojuhtide alampalga miinimum 950 euroni, 2020. aastal tõuseb alampalk 50 euro võrra ja aastal 2021 lisandub sellele veel 100 eurot.

Kokku lepitud alampalga miinimummäär on laiendatud sektori lepinguga kohustuslikuks täitmiseks kõigile Eesti Vabariigi territooriumil riigisisest veosevedu või kabotaažvedu korraldavale ja selleks tööjõudu rentivale tööandjatele ja töötajatele, samuti nendele füüsilisest isikust ettevõtjatele, kellega sõlmitud leping vastab töölepingu tunnustele ja kelle peamiseks lepingust tulenevaks ülesandeks on veosevedu.

Transpordi Ametiühingu juhatuse esimehe Üllar Kallase sõnul on sõlmitud leping märgilise tähendusega, sest tagab autojuhtidele legaalse sissetuleku, mis hakkab lähenema sektori tegelikule olukorrale.

«CV-Online palgainfo andmetel on keskmine autojuhi netotöötasu täna 932 eurot kuus. Maksuameti andmetel maksti aga ainult 14 protsendis ettevõtetes brutokuutasu rohkem kui 1000 eurot,» sõnas Kallas.

Ta lisas, et seega on väga suured käärid palgainfo ja ametlikult makstava töötasu vahel ning miinimumtöötasu tõus soodustab veoseveo turul ausama konkurentsi teket.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles