Uuring: Keskerakond juhib, kuid Reformierakond vähendas vahet (43)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, 15.01.2018
Keskerakond esitas Vabariigi Valimiskomisjonile kandidaatide nimekirja Riigikogu valimisteks.
Pildil Mihhail Korb, Mailis Reps, Kadri Simson, Jaanus Karilaid.

Centre Party submits election candidate list.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/EESTI MEEDIA
Tallinn, 15.01.2018 Keskerakond esitas Vabariigi Valimiskomisjonile kandidaatide nimekirja Riigikogu valimisteks. Pildil Mihhail Korb, Mailis Reps, Kadri Simson, Jaanus Karilaid. Centre Party submits election candidate list. FOTO: MIHKEL MARIPUU/EESTI MEEDIA Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuu enne riigikogu valimisi on valimisvõidu peapretendent endiselt Keskerakond, kuid detsembriga võrreldes sai enim toetajaid juurde Reformierakond.

Jaanuaris on valijate toetus hakanud koonduma potentsiaalsete valimiste võitjate ümber - kasvanud on nii Keskerakonna kui ka Reformierakonna reiting, kirjutab ERRi uudisteportaal.

 

ERR-i tellitud Turu-uuringute AS-i üle-eestilisest tuhande vastajaga küsitlusest selgus, et kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks Keskerakonnale oma hääle 33 protsenti valijatest. 

Kindlal teisel kohal on Reformierakond 25 protsendi suuruse toetusega - suurim opositsioonipartei kasvatas kuu varasemaga võrreldes ka enim toetust, sest möödunud aasta viimasel kuul oli neil toetajaid 21 protsenti. 

Populaarsustabeli kolmandal kohal on Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) 17 protsendi suuruse toetusega ja ülejäänud erakonnad on koondunud üsna valimiskünnise piirile (SDE toetab seitse, Isamaad kuus ja Eesti 200 viis protsenti küsitletutest) 

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles