Bangkokis suleti mürgise sudu tõttu ligi 440 kooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangkoki elanikud kandamas sudu tõttu näomaske.
Bangkoki elanikud kandamas sudu tõttu näomaske. Foto: ROMEO GACAD / AFP / SCANPIX

Tai pealinna Bangkoki võimud olid mürgise sudu tõttu sunnitud andma täna enneolematu korralduse sulgeda ligi 440 kooli.

Mürgine sudu katab Bangkokki ja selle ümbrust juba nädalaid. Linnaelanikud on mures ja liiguvad tänavatel maskides, mis on paljudes poodides otsas. Sotsiaalmeedias pahandatakse valitsusega, et see ei suuda olukorda lahendada.

Sudu põhjuseks peetakse liiklussaastet, pidurdamatut ehitust, viljakõrte põletamist ning tehaste heitgaase, mis jäävad linna lõksu.

Täna hommikul kattis Bangkokki tihe sudu.
Täna hommikul kattis Bangkokki tihe sudu. Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / SCANPIX

Võimud üritavad linna kohal pilvi tekitada ning piserdavad mikrosaasteainete püüdmiseks viadukte veega. Lisaks paluti inimestel mitte põletada viirukit ja paberit Hiina uusaasta pidustustel.

Täna tõstis Bangkoki valitsus tervisehoiatuse taset, käskis sulgeda lõunast kuni reedeni kõik linna 437 riigikooli ning kuulutas 1500 ruutkilomeetrise ala nn kontrollalaks. Lisaks võidakse ametnike sõnul peatselt hoiatada parkides trenni tegemise eest.

Õhukvaliteedi indeksit koostav sõltumatu ühendus Air Visual ütles, et Bangkoki indeks on 171 ehk tasemel ebatervislik. Jaanuari keskel oli indeks 156. 

Praegune indeks on kõrgem kui mõnes Hiina linnas, kuid tublisti alla India pealinna New Delhi näitaja.

Keskkonnaühenduse Greenpeace Tai haru juhi Tara Buakamsri sõnul on õhusaaste tase Bangkokis vähemalt viimase aasta halvim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles