Üle poole Venemaa elanikest tunnetab sõjaohtu

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO väed eelmisel aastal suurõppustel Trident Juncture.
NATO väed eelmisel aastal suurõppustel Trident Juncture. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / Scanpix

Üle poole Venemaa elanikest leiab, et sõjaline oht nende riigile on reaalne ja võimalik, selgub kolmapäeval avaldatud sõltumatu Levada-keskuse avaliku arvamuse uuringust.

15 protsenti vastanutest pidas sõjaohtu täiesti tõenäoliseks ja 41 protsenti pigem tõenäoliseks. 11 protsenti vastasid, et ei näe Venemaale sõjalist ohtu. Eelmisel aastal tunnetas sõjalist ohtu 58 protsenti küsitlusele vastanud Venemaa elanikest. Kõige rahulikumalt tundsid Venemaa elanikud ennast 2006. aastal, siis tunnetas sõjalist ohtu 40 protsenti küsitletutest ja sellist ohtu ei tajunud 50 protsenti.

Vene armee vastu on uuringu andmetel usaldus kõrge. 88 protsenti küsitletutest kinnitasid, et armee on võimeline Venemaad kaitsma. Levada institutsioonide usaldusväärsuse küsitlus näitas samuti sõjaväele kõige suuremat toetust – 66 protsenti usaldas armeed, 58 protsenti presidenti, pooled vastanutest usaldasid salateenistusi ja pooled ajakirjandust.

Levada küsitles möödunud aasta detsembris 1600 täiskasvanud elanikku üle kogu Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles