Kaks autot ärandanud noormees on varemgi politsei huviorbiiti sattunud

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Dmitri Kotjuh

28. jaanuari hommikul teatati politseile, et Jõgeva vallas Siimusti alevikus on öö jooksul ühe ettevõtte aiaga piiratud territooriumilt ärandatud kaks sõiduautot. Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas edasiste kuritegude ärahoidmiseks Tartu maakohtule 16-aastase noormehe vahistamistaotluse, mille kohus teisipäeva õhtul ka rahuldas.

Noormeest kahtlustatakse möödunud aasta oktoobrist detsembrini Jõgevamaal toime pandud neljas kehalises väärkohtlemises ja Jõgevamaal augustist detsembrini toime pandud neljas varguses.

Politsei pidas nooruki taas kuriteos kahtlustatavana kinni 29. jaanuaril, mil talle esitati kahtlustus võõra vallasasja omavolilises ajutises kasutamises ehk kahe auto ärandamises ning varguses.

Kahtlustuse kohaselt lõhkus ta ööl vastu 28. jaanuari Citroën Berlingo süüteluku ja ärandas auto Siimusti alevikust ehitusettevõtte aiaga piiratud territooriumilt. Samuti ärandas ta sealt Volkswagen Passati, mõlema autoga tegi noormees lõbusõitu Siimusti alevikus. Lisaks kahtlustatakse teda samal ööl teise Citroën Berlingo aku varastamises.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Anneli Hinto sõnul on noormees varemgi prokuratuuri tähelepanu alla sattunud. Möödunud aastal süüdistas prokuratuur teda kahes kehalises väärkohtlemises. Kohus ja prokuratuur andsid noorukile uue võimaluse – talle kohaldati mõjutusvahendit, kohustati läbima sotsiaalprogramm, vabastati karistuse kandmisest ja allutati käitumiskontrollile.

«Kuna need leebemad mõjutusvahendid ei ole edasisi kuritegusid ära hoidnud, taotles prokuratuur kaheks kuuks noormehe vahi alla võtmist. Juhtunu asjaolud on aga alles selgitamisel ja süüküsimuse üle otsustab lõpuks ikkagi kohus,» ütles Hinto.

Kahtlustatavaga 28. jaanuari ööl koos olnud 13-aastane poiss ei ole karistusseadustiku järgi süüvõimeline. Temaga tegelevad edasi spetsialistid ja politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles