Teheranis keelati koeraga jalutamine ja lemmiku autos sõidutamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerad loomade varjupaigas Iraani pealinna Teherani lähistel.
Koerad loomade varjupaigas Iraani pealinna Teherani lähistel. Foto: BEHROUZ MEHRI / AFP / SCANPIX

Iraani pealinnas Teheranis keelustati koertega avalikus kohas jalutamine osana juba pikalt kestnud võimude kampaaniast heidutada inimesi endale koera võtmast.

Teherani politseijuht Hossein Rahimi ütles, et nad said linna prokuratuurist loa astuda samme inimeste vastu, kes jalutavad oma koertega avalikus kohas, näiteks parkides. Otsust põhjendas ta sellega, et koerad põhjustavad avalikkuses hirmu ja ärevust.

Rahimi lisas uudisteagentuuriga Young Journalists Club vesteldes, et nüüdsest on keelatud ka koera autos sõidutamine. «On keelatud vedada koeri autodes ja kui seda märgatakse, järgnevad automaniku suhtes politsei karmid sammud,» selgitas ta agentuurile, mis on loodud Iraani riigiringhäälingu juurde noorte ajakirjanike koolitamiseks.

Koera pidamisele ja lemmikuga avalikus kohas jalutamisel on vaadatud halvakspanuga alates 1979. aasta islamirevolutsioonist ning vahel on koeri ka omanikelt ära võetud.

Iraani islamiliidrite nägemuse kohaselt on koerad n-ö ebapuhtad loomad. Samuti peetakse koera pidamist kukutatud monarhiaga seotud läänelikuks kombeks.

Iraani kultuuriministeerium ja islaminõukogu keelustasid 2010. aastal lemmikloomade ja lemmikloomatoodete reklaami ning viis aastat tagasi tehti parlamendis katse kehtestada seadus, mille kohaselt saanuks koeraga jalutajaid trahvida ja isegi piitsutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles