Eksperdid Venemaast: vaikne tiksumine (2)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionireformivastased meeleavaldajad mullu septembris Moskvas. Plakatitel kuulutatakse Venemaa president Vladimir Putin, föderatsiooninõukogu esimees Valentina Matvijenko ja keskpanga juht Elvira Nabiullina rahvavaenlasteks.
Pensionireformivastased meeleavaldajad mullu septembris Moskvas. Plakatitel kuulutatakse Venemaa president Vladimir Putin, föderatsiooninõukogu esimees Valentina Matvijenko ja keskpanga juht Elvira Nabiullina rahvavaenlasteks. Foto: Sergei Ilnitski/epa/scanpix

Mõõdukas pessimism nii majanduses, sisepoliitikas kui ka suhetes Euroopaga – nii võib kokku võtta meeleolu tänavusel Gaidari Foorumil, mis on peamine poliitika- ja majandusekspertide suurkogunemine Moskvas. Üksik positiivne sõnum oli, et vähemalt teatris käib Venemaal rohkem inimesi kui Nõukogude Liidu ajal.

1990. aastate algul Venemaal turumajanduse reforme alustanud peaministri Jegor Gaidari järgi nime saanud foorum polnud seejuures liberaalidest marginaalide kokkutulek. Osalejate seas olid nii peaminister Dmitri Medvedev ja enamik valitsuse liikmeid kui ka paljud kubernerid ning riigiettevõtete juhid.

Postimees toob valdkonniti välja peamiste sõnavõtjate arvamused.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles