Facebook maksis kasutajatele nende jälgimise eest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neiu Facebooki logo ees.
Neiu Facebooki logo ees. Foto: Niall Carson / PA Wire/PA Images/Scanpix

USA sotsiaalmeediahiid Facebook maksis kasutajatele, ka teismelistele, nende nutitelefoni tarbimisharjumuste jälgmiseks, et saada konkurentsieelis teiste sotsiaalmeediakanalite ees, kirjutas uudisteportaal TechCrunch.

TechCrunch kirjutas, et andmeid koguti ettevõtmise raames, mis kandis nime Onavo Project ja nimetati hiljem ümber Facebook Researchiks. Eesmärgiks oli koguda teavet tarbimisharjumiste kohta.

Väljaanne märkis, et pärast artikli avaldamist sulges Facebook uurimistegevuseks mõeldud rakenduse Apple'i operatsioonisüsteemidel.

Programmiga maksti kasutajatele vanuses 13-35 eluaastat kuni 20 dollarit kuus ligipääsu eest nende seadmetele, et jälgida kasutajate asukohta, rakenduste kasutamist, kulutamisharjumusi ja muud tegevust.

Facebook teatas portaalile, et tegevuses ei olnud midagi saladuslikku ja teismeliste jälgmiseks küsiti ka vanemate luba.

Rohkem ei ole Facebook asja seni kommenteerinud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles