Anonüümne heategija paigutas megakülma kannatava Chicago kodutud hotelli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu USAs Chicagos.
Kodutu USAs Chicagos. Foto: Kiichiro Sato / AP/Scanpix

USAs Chicagos maksis anonüümne heategija kinni ohtlikult külma ilmaga telkides elavate kodutute majutamise hotelli, vahendab Daily Mail.

Heategevusorganisatsioon Päästearmee plaanis kodutud siseruumidesse kolida pärast seda, kui ühes nende telklas plahvatas propaaniballoon, millega nad oma varjualuseid soojendasid. Nendega võttis aga läbi linnaametnike ühendust isik, kes soovis tasuda kodutute paigutamise eest hotelli.

Tuletõrje konfiskeeris telklast enam kui 100 propaaniballooni, mis kodututele sooja saamiseks annetati. Chicago tuletõrjeülema sõnul vedas telklas viibinuil, et plahvatas vaid üks balloon.

Ühendriikide Kesk-Lääne valgunud polaaraladelt pärit külm õhumass langetas temperatuurid paiguti 50 külmakraadi lähedale. Eile mõõdeti Chicagos ligi 30 külmakraadi, mis jäi vaid pisut alla linna kõigi aegade rekordile, mis pärineb 1985. aasta jaanuarist.

«Äärmiselt külmade ilmade tõttu mõistame, et inimesed soovivad kodutuid aidata,» säutsus Chicago tuletõrje Twitteris. «Siiski palume, et te mitte mingil juhul ei annetaks propaaniballoone, mis on tuleohtlikud. Nad võivad põhjustada ka plahvatusi.»

Üks telklas viibinud kodututest kirjeldas, kuidas kuulis kõva pauku ja tundis maad jalgade all värisevat. Seejärel valmistus Päästearmee nad oma ühte oma hoonetest ümber kolima, kui linnaametnikud neile teada andsid, et keegi soovib maksta kodutute hotellimajutuse eest.

Pea kõik kodutud võtsid heategija pakkumise vastu – vaid üks neist otsustas Päästearmee kasuks. Kodututel on võimalik hotellis ööbida nädala lõpuni.

Heategija soovis jääda anonüümseks, ei avaldatud ka hotelli nime ega täpset asukohta. Teada on vaid, et see asub Chicago lõunaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles