Tahad sa kümmelda verevannis?  (2)

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supermodell Christie Brinkley kehastab ehedat luksusnaise ideaali – kaunis ja kallis naine, karusnahas ja glamuuris. Valdavalt on ideaali ihalejad aga nihkunud üleminekuühiskondadesse ja slaavi kultuuriruumi, Euroopas ei soovi naised enam karusnahku kanda ega iseennast luksuskaubana presenteerida.
Supermodell Christie Brinkley kehastab ehedat luksusnaise ideaali – kaunis ja kallis naine, karusnahas ja glamuuris. Valdavalt on ideaali ihalejad aga nihkunud üleminekuühiskondadesse ja slaavi kultuuriruumi, Euroopas ei soovi naised enam karusnahku kanda ega iseennast luksuskaubana presenteerida. Foto: Mike Reed

Karusnahast kasukas on ilmeksimatult võimu ja luksuse tunnus. Sel eesmärgil on neid seniajani ihaldatud ja kantud – sooja saaks muulgi moel. Kuid ajad on muutunud. Üha vähem varakaid naisi soovib käia ringi kisendavas võimudemonstratsioonis või ihaldab ilu, mis saadud elu hinnaga. Moekuningas John Galliano põrutab otse: «Tahad sa kümmelda verevannis?»

Kummaline lugu, et selline nigel tõug nagu inimene on üleüldse looduses võimu haaranud, pole meil ju kihvu, küüsi ega uhket kasukat. Niisiis varastame teistelt. Oleme seda tugevama õigusega pikka aega teinud, see on traditsioon, osa meie kultuurist… Miski ei muutu aga nii ootamatult ja pöördumatult nagu mood. Hoiakud ei muutu üleöö, kuid aegamööda uuristab vesi käigu kivisse. Karusnahamoes oleme just sinna punkti jõudmas – moeloojad loobuvad karusnahast, sest mingi krõks on ära käinud kandjate peas.

Luksuse või arrogantsi sümbol?
Luksuse või arrogantsi sümbol? Foto: Robert Przybysz/Panthermedia/Robert Przybysz
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles