Jaan Toots: isiklikult oleksin lepingu Ühtse Venemaaga juba ära lõpetanud (12)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna nimekirjas kandideeriv ärimees Jaan Toots.
Keskerakonna nimekirjas kandideeriv ärimees Jaan Toots. Foto: Sille Annuk

Poliitikasse pürgiv Jaan Toots peab paljude muude asjade kõrval tähtsaks näiteks seda, et Eestis hakkaks tööle välismajandusminister, selle ameti vajalikkuses suutis ta Keskerakonna juhatust veenda ning välismajandusminister on erakonna valimisprogrammis. 

Venemaa suurima partei, Ühtse Venemaa ja Keskerakonna vahel 2004. aastal sõlmitud koostöölepingu lõpetamine pole Jaan Tootsil erakonna juhatusega jutuks olnud. «Ma pole seda küsimust puudutanud, aga kui küsite minu kui nende nimekirjas kandideeriva inimese käest, siis noh, kuidas ma ütlen – alust norimiseks on, aga reaalselt seal ju taga midagi ei ole,» ütles Toots.

Küsimusele, et miks siis lepingut on vaja, vastas ta: «Nõus, miks vaja?! Mina isiklikult oleks juba ammu selle ära lõpetanud, sest keegi seda koostööd ei tee. Me teame seda, see on lihtsalt üks konks, millega norida. Ausalt, Venemaaga ei käi koostööd, ühtegi delegatsiooni pole seal käinud, need asjad lõppesid ära, kui Savisaare erakonna esimehe kohalt lahkus.

Mina ei ole sellele küsimusel vastaja, ma ei kuulu Keskerakonna juhatusse. Ma pole ka erakonna liige, ilmselt lähen, kui osutun valituks, selline on tava.»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles