Erakondade tänavune valimisnänn: palju lihtsat pudi-padi, vaid näpuotsaga häid üllatusi

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavustel valmistel kandideerivate erakondade valimisnännist leiab tavapärasat nodi ehk pastakaid, helkureid, maitustusi ja tikke. Säravaid ideid tuleb tikutulega otsida.
Tänavustel valmistel kandideerivate erakondade valimisnännist leiab tavapärasat nodi ehk pastakaid, helkureid, maitustusi ja tikke. Säravaid ideid tuleb tikutulega otsida. Foto: Margus Ansu

Heitmaks ülevaatlikku pilku tänavuste riigikogu valimiste valimisnännile, palus Tartu Postimees kõikidel kandideerivatel erakondadel toimetusse tuua mõned näited esemetest, mida nad käimasoleva kampaania käigus valijatele jagavad.

Püüdes kokku tulnud kirjut massi lühidalt iseloomustada, tuleb nentida, et midagi märkimisväärselt leidlikku või üllatavat selles ei sisaldunud. Suur osa asjadest kordus, erinesid vaid värvid ja logod: põhiliselt külvatakse massidesse pastakaid, õhupalle, helkureid ning tikke. Mõni erakond püüab siiski olla ka veidi originaalsem: nii näiteks pakuvad reformierakondlased parkimiskella, vähemalt üks keskerakondlane hanerasva ning sotsiaaldemokraadid ehituspliiatsit.

Midagi sellist, mis mõjuks nagu Reformierakonna kunagised vigursõnumiga kondoomid, seekord silma ei hakka. On üheselt selge: aastal 2019 rahvaasemikuks pürgivad poliitikud eelistavad jääda silmast silma kampaanias ettevaatlikuks. See, kas selle võrra antakse sotsiaalmeedias ja teistes virtuaalkanalites vastupidi väga julgesti tuld, on juba igaühe enda hinnata.

Turvalised valikud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles