Korvpalliklubi juhid toidavad linna raha eest omasid

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelelahutusäris tuntust kogunud Sten-Erik Jantson on korvpalliklubi juhina ostnud teenuseid omaenda firmalt. 
Meelelahutusäris tuntust kogunud Sten-Erik Jantson on korvpalliklubi juhina ostnud teenuseid omaenda firmalt. Foto: Toomas Huik

Kõiki teisi klubisid linnalt saadud toetusrahaga mäekõrguselt ületanud Tallinna spordiseltsi Kalev juhtfiguurid teenisid avaliku rahaga tulu iseenda, sõprade ja sugulaste firmadele.

Tallinna linn toetas mullu spordiprojekte kokku 1,7 miljoni euroga. Suurima kala sellest tiigist – 250 000 eurot – tõmbas välja keskerakondlasest abilinnapea Kalle Klandorfiga seotud Tallinna Spordiselts Kalev. Oma veerandmiljonise toetusega teeb Kalev kõikidele teistele klubidele pika puuga ära. Võrdluseks: kogu saavutussporti toetas linn mullu 210 000 euroga, kõikideks Tallinnas toimuvateks rahvusvahelisteks võistlusteks anti 450 000 eurot. Tallinna valitseva Keskerakonnaga tihedalt seotud korvpalliliit sai linnalt 90 000 eurot ja linnavalitsuse töötajate spordiklubi LiVal Sport 55 000 eurot. Teiste klubide toetusi linna eelarves eraldi välja ei toodud.

Klandorf on Tallinna Kalevi spordiseltsi juhatuse esimees ja korvpallimeeskonna TLÜ/Kalev treener. Ta oli 2017. aasta märtsini ka TLÜ/Kalevi nime kandvat kõrgiliiga meeskonda haldava MTÜ Pirita Palliklubi juhatuses. Pärast Klandorfi taandumist on klubi juhatuses Keskerakonda kuuluv meelelahutusärimees Sten-Erik Jantson ning Keskerakonna turundusjuht ja korvpallimeeskonna mänedžerina tegutsev Oliver Läll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles