Galerii: Tallinna bussiliikluse esimene hommik pärast MRP Linna Liinide kadumist (1)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas toimusid täna muudatused kokku 18 ühissõidukiliinil. 

Tallinlastel tuleb alates tänasest rinda pista segadusega ühistranspordi liinidel, sest bussid ei sõida enam harjumuspärastel aegadel. 

Kuna ühtteist Tallinna bussiliini teenindav ettevõte MRP Linna Liinid ütles ootamatult lepingu üles, võttis Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) need liinid alates 1. veebruarist üle.

See tähendab mõnes kohas busside arvu vähendamist ja nende suunamist nii-öelda augutäiteks seni MRP teenindada olnud liinidele.

«Tihedama graafikuga liinidelt võetakse üks-kaks bussi ära. Kui näiteks mõnel liinil on täna intervall viis- kuus minutit, siis 1. veebruarist võib intervall kahe väljumise vahel paari minuti võrra pikem olla. Laupäevastes ja pühapäevastes sõidugraafikutes muudatusi ei tule,» lubas Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo.

Suurim muudatus alates 1.veebruarist on Harju sõnul see, et suletakse bussiliin nr 19. Seda jäävad asendama liinid nr 35 ja 44. Muutuvad ka trammide nr 2 ja 4 sõiduplaanid, sest nende väljumiste arvu suurendatakse.

31. oktoobril 2014 sõlmis linn MRP Linna Liinidega lepingu, mille tähtaeg oli 31. märts 2022. Aga käesoleva aasta 16. jaanuaril esitas ettevõte avalduse lepingu lõpetamise kohta alates 1. veebruarist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles