Valgas toimunud Wabaduse peo võtab kokku ETV erisaade

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Wabaduse teekonna" viimases peatuspunktis tähistati Valga vabastamise ja Paju lahingu  100. aastapäeva. Pidulikust päevast võttis osa ka president Kaljulaid.
"Wabaduse teekonna" viimases peatuspunktis tähistati Valga vabastamise ja Paju lahingu 100. aastapäeva. Pidulikust päevast võttis osa ka president Kaljulaid. Foto: Aron Urb / EV100

Reedel, 1. veebruaril toob ETV vaatajateni meeleolud äsja Valgas toimunud Wabaduse peolt. Eesti Vabadussõja 100. aastapäevale pühendatud sündmuste sari "Wabaduse teekond" peatus jaanuari viimasel päeval Valgas, tähistades linna vabastamist ja Paju lahingu võidukat lõppu. Erisaade “EV100. Wabaduse pidu Valgas” algab kell 20.

31. jaanuaril tähistati Valgas piduliku programmiga saja aasta taguseid ajaloolisi suursündmusi, millega noor Eesti Vabariik tõrjus vaenlased riigi piirest välja. Kogu päeva kestnud programm kulmineerus ilutulestiku ning meeleoluka kontserdiga, kus laval müristasid ansambel Metsatöll ja Eesti Kaitseväe orkester.

Erisaates “EV100. Wabaduse pidu Valgas” heidetakse pilk ka teistele suursündmustele, millega jaanuaris Eesti erinevais paigus on Vabadussõja 100. aastapäeva tähistatud: kunagisel lahinguteel toimunud võitlustest ja rahvamatkadest ning muidugi "Wabaduse" teekonda.

Vabaduse ja Vabadussõja tähenduse üle arutlevad ETV erisaates Ivo Linna, Kristiina Ehin, Raul Rebane ja paljud teised.

2019. aastal on EV100 programm pühendatud Vabadussõja 100. aastapäevale. Eesti ajaloo tähtsat etappi käsitleb ka haarav dokumentaalsari “Vabadussõja lugu”, mille uut osa näitab ETV sel pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles