Johaug konkurendi mannetust hooajast: ta on tegelikult palju parem

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug (vasakul) ja Charlotte Kalla.
Therese Johaug (vasakul) ja Charlotte Kalla. Foto: JON OLAV NESVOLD / imago/Bildbyran

Kui norralanna Therese Johaug võtab distantsisõidust osa, siis on võitja juba enne starti teada. Just niimoodi on tänavu naiste murdmaasuusatamise võistlustel läinud.

Traditsioonilise aastavahetuse suusatuuri Tour de Ski vahele jätnud Johaug on tänavu MK-sarjas võitnud seitse distantsisõitu. Johaugi puudumisel noppisid võite venelanna Natalja Neprjajeva ja norralanna Ingvild Flugstad Östberg.

30-aastane Johaug tunnistas intervjuus Norra meediale, et ootas hooaja eel tugevamat vastupanu hoopis rootslannalt Charlotte Kallalt, kes jättis samuti Tour de Ski vahele. «Ma ei oodanud temalt selliseid tulemusi. Arvasin, et ta on paremas vormis,» sõnas Johaug NRK-le.

Eelmisel nädalavahetusel olid suusatajad Kalla kodumaal Rootsis Ulricehamnis, kus 10 km vabatehnikasõidus saavutas järjekordse esikoha Johaug, kellele järgnesid kaasmaalanna Astrid Uhrenholdt Jacobsen ja rootslanna Ebba Anderson.

Kalla ei mahtunud koduradadel isegi kümne parema hulka, kui sai 13. koha ning kaotas Johaugile minuti ja 19,7 sekundiga. «Ma ei lähe Charlotte’i sellise eduga kümnekilomeetrisel uisudistantsil võitma. Ta on palju parem,» lausus Johaug konkurendist sõbranna kohta.

Neljapäeval olid Johaug ja Kalla jälle suusaradadel, kuid sedapuhku erinevatel võistlustel. Johaug võitis Meraakeris mäekõrguse eduga 10 km klassikasõidus Norra meistritiitli, Kalla kaotas Sundsvallis samal distantsil Andersonile enam kui minutiga ja teenis hõbemedali.

Murdmaasuusatamise maailmameistrivõistlused peetakse 20. veebruarist kuni 3. märtsini Austrias Seefeldis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles