Kanepi loobumine tagas tennisenaiskonnale rahulikuma õhkkonna

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tennisenaiskonna kapten Märten Tamla rääkis eesootava Fed Cupi turniiri eel, et oli 99,9 protsenti kindel, et möödunud aastal skandaaliga koondisest eemale jäänud Kaia Kanepi (WTA 87.) ei tule ka tänavu naiskonna eest välja. Meie teise reketi puudumine on naiskonna sisekliimale aga ainult hästi mõjunud.

«Ma tunnen, et võistkonnas on selle võrra rahulikum kliima, sest kõik tüdrukud teavad, et nad on kindlalt võistkonnas ning mingeid viimase hetke vangerdusi ja vahetusi ei tule,» selgitas Tamla, kes esitas esialgse koondise nimekirja juba kuu aega tagasi. Muutusi võib samas seal teha veel turniiri alguseni ehk teinuks Kanepi pärast Austraalia lahtiseid liitumisotsuse, olnuks see võimalik. Ei teinud. «Kui olnuks praeguseni üleval jutt, et äkki Kaia ikka tuleb, siis olnuks kohe olukord vähem rahulik.»

Kanepi puudumine tähendab ka seda, et Eesti naiskonna siht pole mitte püüda pääsu maailmaliigasse vaid Euro-Aafrika esimesse tugevusgruppi püsima jäämine. Selleks tuleks ilmselt esimeses mängus alistada Bulgaaria.

Kuula videost Tamla mõtteid või loe Postimehe tänast lehelugu, et saada aimu Eesti ja vastaste seisust enne Fed Cupi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles