USA külmalaine on nõudnud 21 inimese elu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAd tabanud külmast hoolimata hommikujooksu harrastav mees.
USAd tabanud külmast hoolimata hommikujooksu harrastav mees. Foto: David Joles / ZUMAPRESS.com/Scanpix

USA keskläänt tabanud kümnendite krõbedaim külmalaine on nõudnud 21 inimese elu, vahendab BBC.

90 miljonit inimest – kolmandik USA populatsioonist – on kogenud enam kui 17 miinuskraadini ulatuvat külma. Oodatakse, et keskmiselt jahedam ilm kestab kogu nädalavahetuse.

Eriti ohustab külm ilm kodutuid, kellele rajati mitmesse külmalaine kätte jäänud linna varjupaigad. Üks 60-aastane naine leiti surnuna Ohio osariigis Lorainis asuvast mahajäetud majast.

Mõned inimesed on hukkunud kodudest vaid lühikese jalutuskäigu kauguselt. Ametnike sõnul külmus näiteks Michigani osariigis oma kodu lähedal surnuks mees, kes polnud ilmale vastavalt riides. Kolmapäeval avastati teadvusetuna maas lebav tudeng tema ühiselamu lähedalt, ta suri hiljem haiglas.

Haiglad on jännis patsientidega, kes otsivad abi külmakahjustuse ravimiseks ja suletud on paljud koolid.

Hukkunutele toovad lisa ka ohtlikud teeolud. Chicago lähedal hukkus esmaspäeval mees, kes jäi ette lumesahale ja Põhja-Indianas sai surma noorpaar, kelle auto jäisel teel teise sõidukiga kokku põrkas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles