Angela Merkel sulges oma konto Facebookis (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel.
Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: Omer Messinger / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Saksamaa kantsler Angela Merkel teatas täna, et sulgeb oma lehe Facebookis, põhjendades otsust sotsiaalmeediast lahkuda sellega, et ta pole enam Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) juht.

«Täna on päev, mil ma tahad teid tänada märkimisväärse toetuse eest minu Facebooki-lehel,» ütles liidukantsler täna postitatud videos.

«Te teate, et ma pole enam CDU esimees ja ma sulgen oma Facebooki-lehe just sel põhjusel. Aga mulle meeldiks, kui te jälgiks mu tööd edaspidigi – minu tööd kantslerina. Seda saate te teha föderaalvalitsuse veebilehel või Instagramis,» lisas Merkel.

Angela Merkelil on Facebookis rohkem kui 2,5 miljonit jälgijat. Tema leht seal on seni pakkunud pilguheitu kantsleri eraellu: Facebooki postitustest tuleb välja näiteks, et 64-aastane valitsusjuht on Beatlesi fänn, talle meeldib Vene klassikaline kirjandus ning ühel päeval tahaks ta reisida Trans-Siberi raudteel Moskvast Vladivostokki.

Mullu oktoobris teatas Merkel, et ei kandideeri uuesti CDU esimeheks ning tema asemel valiti detsembris parteijuhiks Annegret Kramp-Karrenbauer.

Ühtlasi on Merkel lubanud, et praegune ametiaeg jääb tema viimaseks Saksamaa kantslerina, kuid on ebaselge, kas ta jätkab ametiaja lõpuni 2021. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles