Postimees TV: jalgpalli MMi korraldajamaa teenis suursoosiku vastu ajaloolise tiitli

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasia jalgpalli meistrivõistlustel teenis ajaloo esimese meistritiitli 2022. aasta MMi korraldajamaa Katar (maailma edetabelis 93.), kes oli tulemusega 3:1 üle Jaapani rahvuskoondisest.

Katar läks kohtumist juhtima juba 12. minutil, kui jala sai valgeks turniiri parimaks väravalööjaks kerkinud Almoez Ali. Kõigest 15 minutit hiljem tõi Abdulaziz Hatem kauglöögist tabloole juba numbrid 2:0, millega lõppes ka avapoolaeg.

Ehkki suurfavoriidi Jaapani (50.) ridades vähendas 69. minutil kaotusseisu minimaalseks Takumi Minamimo, siis seitse minutit enne normaalaja lõppu oli penaltipunktilt resultatiivne Akram Afif, kelle tabamus jäi ühtlasi matši viimaseks.

Tänu triumfile 2021. aasta maailmajagude karikaturniirile pileti teeninud Katari koondis lõi Aasia meistrivõistlustel seitsme mänguga 19 väravat ning korjas oma võrgust vaid ühe palli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles