Prokurör nõuab Tartu endisele abilinnapeale nelja aasta pikkust vanglakaristust (11)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artjom Suvorovit süüdistatakse korduvas altkäemaksu võtmises.
Artjom Suvorovit süüdistatakse korduvas altkäemaksu võtmises. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna jätkus Tartu maakohtus kohtuvaidlus Tartu endise abilinnapea Artjom Suvorovi ja tema kaasosaliste süüasjas, kus Suvorovit süüdistatakse korduvas altkäemaksu võtmises ning Kaido Sirget ja Ivan Zajatsit Suvorovile altkäemaksu andmises.

Tänasel istungil palus Lõuna ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Margus Gross kõik süüdistatavad süüdi mõista. Prokurör palus kohtul Suvorovile määrata karistuseks nelja aasta pikkuse vangistuse, millest tuleks Suvorovil kohe ära kanda kolm kuud. Ülejäänud vangistuse palus prokurör mõista tingimisi nelja-aastase katseajaga.

Lisakaristusena taotles prokurör kolmeaastast keeldu töötada Suvorovil ametikohal, kus talle on pandud juhtimisülesanded.

Kaido Sirgele palus prokurör mõista kümne kuu pikkuse tingimisi vangistuse üheaastase katseajaga ning Zajatsile kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse üheaastase katseajaga. Sirge puhul arvestatakse karistuse hulka ka eelvangistuses juba kantud kolm päeva.

Süüdistatavad end endiselt süüdi ei tunnista ning nende kaitsjad palusid kohtult süüdistatavate õigeks mõistmist.

Prokuratuuri selgituste kohaselt hoolitses Suvorov aastatel 2015–2017 selle eest, et linnaeelarvest makstaks tema sõprade ja tuttavatega seotud spordiklubidele ja ühingutele toetusraha. Vastutasuks sai ta raha ja kingitusi, mille väärtus ületab 600 euro piiri.

Suvorovi kriminaalasjas esitas prokuratuur süüdistuse ka 37-aastasele Kaido Sirgele ja 67-aastasele Ivan Zayatsile, kel lasub süüdistus Suvorovile altkäemaksu andmises.

Kohus langetab otsuse Suvorovi süüasjas 25. märtsil.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles