Homo sapiens kui iganenud algoritm (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yuval Noah Harari.
Yuval Noah Harari. Foto: promo

Mingis mõttes oleme kõik koopainimesed, kes taovad juhuslikult pihku sattunud mikroskoobiga konditükki juppideks, et seal peidus olevat maitsvat üdi kätte saada. Tundes ennast igapäevases infoühiskonnas nagu kala vees, otsime Google’ist soodsat päevapraepakkumist ja Facebookist lõbusat videot sellest, kuidas suur koerapeletis karvase ja maailma kurjust alahindava meriseaga palli mängib, ning elu tundub mõneks ajaks taas täiesti elamisväärne.

Netihiidude omanikfirmade huvi on aga tunduvalt laiema haardega. Google’i allettevõte Calico näiteks on võtnud endale eesmärgiks ei rohkem ega vähem kui leida lahendus surmale. Investeerimisfond Google Ventures seevastu panustab enam kui kolmandiku ettevõtte kahe miljardi USA dollari suurusest portfellist mitmesse põnevasse reaalteadusega tegelevasse iduettevõttesse, mis on võtnud eesmärgiks eluea pikendamise.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles