El Chapot süüdistatakse kohtudokumentides alaealistega seksimises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
El Chapo.
El Chapo. Foto: Eduardo Verdugo / AP / Scanpix

Kurikuulsa narkoparuni Joaquin «El Chapo» Guzmani vastu tunnistanud ütlesid politseile, et kohtualune seksis noorte tüdrukutega ja kutsus tegu eluvitamiinide võtmiseks, selgub kohtudokumentidest, vahendab CNN.

Ühendriikide vandekohtunikud peaksid homme alustama El Chapo kohtuasja arutamisega. Reede hilisõhtul aga selgus kohtudokumentidest, umbes 2007. aastal aitas üks narkoparuni alluvatest uimastada tüdrukuid, kellest mõned olid vaid 13-aastased, misjärel El Chapo nendega vahekorda astus.

Üks Guzmani advokaate, Eduardo Balarezo ütles, et tema klient eitab taolisi väiteid ja neid pole võimalik kinnitada ning seetõttu ei kasutatud neid ka narkoparuni kohtuasjas. «On kahetsusväärne, et dokumendid jõudsid avalikusesse just enne seda, kui vandekohtunikud otsustama asuvad.»

Salastatud dokumendid palus avalikkusele kättesaadavaks teha USA ringkonnaprokurör Brian Cogan. Ligipääsu neile taotlesid New York Times ja Vice News.

Dokumentidele piirati ligipääs, sest süüdistajad veensid kohust, et väited pole El Chapo vastu esitatud süüdistuses olulised. Ametivõimudega koostööd tegev tunnistaja, kes elas Guzmaniga, ütles, et üks El Chapo käsilastest, keda tuntakse Commadre Mariana, saatis narkoparunile tihti pilte noortest tüdrukutest.

Umbes 5000-dollarilise tasu eest saadeti väljavalitu El Chapole ühte tema rantžodest Mehhikos Sinaloa osariigis. Tunnistaja sõnul kutsus ta noorimaid tüdrukuid oma eluvitamiinideks. Dokumendi kohaselt kinnitasid teised tunnistajad seda väidet.

Ametivõimudega koostööd teinud tunnistaja lisas, et oli ka ise noorte tüdrukutega seksinud, kuid ei uimastanud neid.

61-aastane Guzman seisab silmitsi 10 süüdistusega, mis kõik on seotud uimastikaubitsemisega. Ta väidab, et on süütu.

Kui kohus otsustab ta süüdi mõista, seisab ta silmitsi eluaegse vangistusega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles