Iisrael alustas uue Gaza piiritara ehitamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli ehitusmasinad Gaza piiri ääres.
Iisraeli ehitusmasinad Gaza piiri ääres. Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/Scanpix

Iisrael teatas, et tööd piiril Gaza sektoriga asuva turvatara kallal on sisenenud uude faasi ja alustatud on uue barjääri rajamisega.

«Nädalavahetusel alustasime maapealse tara ehitamist,» ütles peaminister Benjamin Netanyahu ajakirjanikele enne iganädalast valitsuse istungit.

«Kuni kuue meetri kõrgune tara takistab terroristidel Gazast maad mööda meie territooriumile tungimist,» lausus peaminister heebrea keeles. 

Netanyahu rohkem üksikasju ei avaldanud, kuid kaitseministeeriumi avaldusest selgus, et uue tara ehitustööd algasid neljapäeval.

Maapealne tara ehitatakse piki samuti ehitusjärgus oleva maa-aluse tõkke 65-kilomeetri pikkust kulgemisjoont. Maa-aluse tara mõte on neutraliseerida Gaza äärmuslaste tunnelid.

Uus tara hakkab oma läänepoolses otsas piirnema Vahemeres asuva kindlustatud meretõkkega, mille eesmärk on takistada palestiinlaste rünnakuid merelt.

«See on massiivne ja eriti tugev,» teatas kaitseministeerium tarale pühendatud videos.

Palestiinlased on korraldanud Gaza turvatara juures alates eelmise aasta märtsi lõpust igareedeseid meeleavaldusi. Sageli vägivaldseks muutunud protestide käigus on valdavalt Iisraeli sõdurite tules elu jätnud 246 palestiinlast. Samal ajavahemikul on hukkunud ka kaks Iisraeli sõdurit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles