Lugeja kirjutab: õppekäik Londonisse pakkus põnevaid kogemusi

, Valga Jaanikese kooli ja Urvaste kooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suursaadiku Tiina Intelmanni (paremalt esimene) vastuvõtt kujunes siiraks ja ainulaadseks.
Eesti suursaadiku Tiina Intelmanni (paremalt esimene) vastuvõtt kujunes siiraks ja ainulaadseks. Foto: Erakogu

SA Innove ning haridus- ja teadusministeeriumi korraldusel sõitsid alustavate koolijuhtide arenguprogrammis osalejad Londonisse õppekäigule, sealhulgas ka mina.

Londoni Ülikooli kolledži haridusinstituut oli meile ette valmistanud terve loengupäeva teemal «Inglismaa haridussüsteem ning koolijuhi roll õppimise ja õpetamise eestvedajana». Ainslie Woodi algkooli direktor Claire Philip jättis meile kustumatu mulje kui algatusvõimeline ja kindlameelne koolijuht. Roger Aschami algkool ja selle direktor Matt Hanks andsid kaasa vahva kooliõue ja koolilõuna kogemuse ning suurepärased teadmised haridusasutuse juhtimisest.

Programmiväliselt käisime Gillian Lynne teatris vaatamas muusikali «School of Rock».

Ainulaadse kogemuse osaliseks saime haridustehnoloogiamessil BETT, kus kõnelesin esimest korda elus robotiga, ostsin maailma väiksema dokumendikaamera ja sain kingiks animatsiooniprogrammi. Nii mõnigi arendus tõi kananaha ihule. Luban samas, et ei asenda koolides, mida juhin, inimsuhtlust ja ehedat õppimist tehismaailma vastu.

Meid võõrustas ka Eesti suursaatkond Londonis ja suursaadik Tiina Intelmann. Vastuvõtt kujunes siiraks ja ainulaadseks, ühtlasi sain seal üle anda kingitusena meie Urvaste koolis õpetaja Elina Antsi käe all valminud keraamika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles