Fotod: Tallinna kesklinnas süüdati Talvetuli (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva õhtul oli Rahvusraamatukogu taga asuvas Tuvi pargis tule- ja muusikasõu Talvetuli.

Kesklinnast kogutud vanadest jõulukuuskedest osa viidi Tuvi parki, kus neist said tuleskulptuurid mida kasutas oma tuleetenduses Pyrocom OÜ. «Sama firma on tuntuks saanud oma uhkete ilutulestikega ning korraldas muuhulgas ka läinud aastavahetuse tuleetenduse Tallinnas Vabaduse väljakul. Seekord on aga neil koos MTÜ-ga Tuju hoopis isemoodi show tuletantsijate ja suure värvilise lõkkega,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Kesklinna valitsuse korraldatav tasuta tule- ja muusikaetendus Talvetuli toimus esmakordselt Rahvusraamatukogu taguses Tuvi pargis. Kuigi tegu oli uudse kohaga ning tibutas tüütut vihma, kogunes tavaliselt üsna inimtühja parki suur rahvahulk ning muidu üsna pime pargiala oli mõnda aega päris valge.

Üks tuleskulptuur kujutas arvu 800, mis tähistab 800 aasta möödumist legendaarsest sündmusest, kui taanlaste ja eestlaste vahelise lahingu käigus langes taevast alla Taani ristilipp Dannebrog, mis andis kaotusseisus taanlastele uut jõudu ja kindlustas nende võidu. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles