Kodusaali ihkaval Tartul jäi «koduses Võrus» peaeesmärk täitmata

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindrek Pulk (rünnakul) murdis Riia bloki eile maha.
Hindrek Pulk (rünnakul) murdis Riia bloki eile maha. Foto: Margus Ansu

Kuna Tartu Ülikooli spordihoones peeti «Eesti laulu» poolfinaali, oli võrkpalli Credit24 meistriliiga liidermeeskond Tartu Bigbank sunnitud nädalavahetuse kodumängud pidama Võrus. Kui laupäeval saadi 3:1 jagu tabeli punasest laternast Jelgava Biolarsist, siis hoopis suurema osakaaluga mäng rullus lahti eile õhtul. Hooaja esimese viiegeimilise heitluse enda kasuks pööranud Tartu võitis Souli olümpia hõbedamehe Raimonds Vilde juhendatavat Riia Tehnikaülikooli.

Enne mängu jagasid lätlased tiitlikaitsja Saaremaaga teist kohta ning liiga tippude duell kujunes kui sõiduks Ameerika mägedel. Kui Tartu võitis avageimi kindlalt 25:16, siis teine kuulus 25:22 lõunanaabritele ning kolmas samasuguse skooriga Tartule. Neljandas geimis jäi kodumeeskond aga tõelisse hätta servi vastuvõtuga (22 protsenti Riia 73 vastu) ning kaotas selle 17:25. Otsustavas vaatuses võitis Tartu seisul 6:6 kaks punkti järjest ja hoidis edu lõpuni – 15:11. Matšpalli realiseeris suurepärase mängu teinud diagonaalründaja Hindrek Pulk.

Siiski ei jäänud kuut punkti ihanud taaralinlased nädalavahetusega täielikult rahule. Tartu meeskonna peatreeneri Andrei Ojametsa sõnul ei õnnestunud peaeesmärki täita täieliku ärakukkumise tõttu servi vastuvõtul neljandas geimis. «Aga samas hea, et sai ka seda viiendat geimi proovida,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles