ÜRO väljendas muret Jeemeni mureneva vaherahuga seoses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni valitsusmeelsed võitlejad Hodeidas.
Jeemeni valitsusmeelsed võitlejad Hodeidas. Foto: STRINGER / AFP / Scanpix

ÜRO väljendas pühapäeval muret Jeemeni mureneva vaherahuga seoses ja kutsus vaenupooli üles vaoshoitusele.

ÜRO Jeemeni missiooni juht Hollandi erukindral Patrick Cammaert juhtis pühapäeval Jeemeni sadamalinna Hodeida lähedal ankrus oleval ÜRO laeval Jeemeni valitsuse ja huthi mässuliste vahelisi kõnelusi, mille eesmärk on vaherahu tugevdamine linnas.

Cammaert hoiatas vaenupooli, et vaherahu on habras ja kutsus mässuliste esindajaid üles andma oma komandöridele selged käsud sellest kinni pidada.

ÜRO teadaande kohaselt jätkuvad kõnelused esmaspäeval. Cammaerti hinnangul kulgesid läbirääkimised esimesel päeval «mõistvas ja konstruktiivses õhkkonnas».

Kohtumine korraldati ÜRO alusel pärast seda, kui mässulised keeldusid pidamast läbirääkimisi valitsuse kontrollitavatel aladel.

Saudi Araabia toetatud valitsus ja huthi mässulised on teineteist süüdistanud relvarahu rikkumises ning möödas on vägede taandumiseks ja vangide vahetuseks seatud tähtajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles