Argentina jalgpalluriga kadunuks jäänud lennuki vrakk leiti üles

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fänn hoiab Emiliano Sala autogrammiga pilti.
Fänn hoiab Emiliano Sala autogrammiga pilti. Foto: STEPHANE MAHE / REUTERS

21. jaanuaril kadunuks jäänud lennuk, mille peal oli Argentina ründaja Emiliano Sala, leiti eile üles La Manche'i väinast.

Sala oli lendamas Walesi, et liituda oma uue koduklubi Cardiff Cityga, kes maksis mehe ülemineku eest Prantsusmaa kõrgliigaklubile Nantes 15 miljonit naela. Piper PA-46 lennuk ei jõudnud aga sihtkohta ning selle leidmiseks algatati otsingud, mille võimud lõpetasid kolm päeva pärast õnnetust.

Sala perekond ei andnud alla ning kogus ühisrahastuse kaudu üle 300 000 naela otsingute jätkumiseks. Eile hommikul kandsidki need vilja ning alla kukkunud lennukivrakk leiti La Manche’i väinast Guernsey saare lähistelt üles.

28-aastane Sala sõlmis kõigest kaks päeva enne dramaatilist lennureisi lepingu Inglismaa kõrgliigas mängiva Cardiff City meeskonnaga, kes maksis tema eelmisele koduklubile Nantes’ile klubi ajaloos rekordit tähistava 15 miljoni naela ehk 17 miljoni euro suuruse üleminekutasu.

Sala kuulus viimastel hooaegadel Prantsusmaa liiga suuremate täpsusküttide sekka. Ka tänavu oli ta liiga ja karika arvestuses kokku löönud juba 13 väravat, millest enamat olid seni suutnud vaid Kylian Mbappe ja Nicolas Pepe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles