Vabadust ihanud riigiprokurör sai juba päitsed pähe (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven-Hristo Evestus.
Steven-Hristo Evestus. Foto: Mihkel Maripuu

Aasta algusest riigiprokuröri ameti maha pannud Steven-Hristo Evestus leidis endale juba uue töö ja liitub küberturbeettevõttega CybExer Technologies.

Enam kui 16 aastat prokuratuuris töötanud Evestus selgitas detsembri alguses sotsiaalmeedias oma senisest ametist loobumist sellega, et elus peab kasutama aega ja valikuvõimalusi ning selle eeldus on vabadus. «Just vabaduseks ma mõnda aega valmistunud olengi ning seda ma igatsetud inspiratsiooniallikana järgmisel aastal nautida kavatsengi,» teatas Evestus.  

Täna teatas aga küberettevõte CyberExer, et on juba löönud eksprokuröriga käed ning mees hakkab märtsist juhtima ettevõtte äsja loodud õigusvaldkonda.

Evestuse eestvedamisel hakatakse välja töötama ja arendama ettevõtte e-õppe platvorme, mis aitavad võidelda korruptsiooni ja rahapesuga ning kursis olla andmekaitse regulatsioonidega. «Kes saaks olla veel parem selle valdkonna arendusjuht kui nende teemade üks juhtivaim ekspert Eestis, Steven-Hristo Evestus,» märkis  CybExer Technologiesi juhatuse esimees Andrus Kivisaar.

Steven-Hristo Evestuse sõnul hindas ta uue töökoha valikul meeskonna professionaalsust ja ideede sisu ning mastaapsust, kuhu tema kogemused ja teadmised võiksid parimal viisil sobituda. Lisaks loodab ta digilahendusi arendades saada uusi kogemusi.

Viimase aasta jooksul on CybExeriga liitunud paljud Eesti julgeoleku- ja küberturbevaldkonna tippspetsialistid. Teiste seas riigi infosüsteemi ameti (RIA) intsidentide käsitlemise osakonna (CERT-EE) endine juht Klaid Mägi, kes juhib CybExeri küberohtude valdkonda. Samuti NATO küberkaitsekoostöö keskuse endine juht ja varem kahe Eesti presidendi meeskonnas töötanud tunnustatud julgeolekupoliitika ekspert Merle Maigre, kes töötab mullu septembrist CybExeri valitsussuhete valdkonna juhina.

Eevestus on olnud süüdistaja mitmes olulises ja ühiskonnas palju vastukaja tekitanud kohtuasjas. Tema viimane suurem kohtuprotsess oli Keskerakonna endise esimehe Edgar Savisaare protsess. Lisaks Savisaare kohtuprotsessile jäi avalikkuses suuremat tähelepanu pälvinud kohtuasjadest Evestusel pooleli niinimetatud passimaffia kriminaalasi ja ärimees Henry Kallase rahapesusüüdistus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles