Jüri Ratase kohtumine jäi ära, sest lennuk ei saanud Riias maanduda (9)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja Piirivalve ameti seirelennuk
Politsei- ja Piirivalve ameti seirelennuk Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Täna peaminister Jüri Ratast Riiga viima pidanud lennuk pöördus halbade ilmaolude tõttu lennuväljalt tagasi. 

Peaminister Jüri Ratast ja teda saatvat delegatsiooni transportinud lennuk ei saanud täna hommikul halbade ilmaolude tõttu Riia lennuväljal maanduda. Lennuk pöördus Tallinnasse tagasi.

Peaminister lendas Riiga Balti Ministrite Nõukogu kohtumisele, kuhu ta nüüd ilmaolude tõttu ei jõudnudki. 

«Sel aastal juhib Balti Ministrite Nõukogu Läti ja nende seatud prioriteedid – julgeoleku tugevdamine, regionaalse ühenduvuse arendamine ning ühiste huvide kaitsmine Euroopa Liidus – on ühtmoodi tähtsad meile kõigile. Mul on väga kahju, et mul ei õnnestunud täna Läti ja Leedu peaministritega kohtuda ning neid teemasid arutada. Vabandasin seetõttu ka mõlema ametikaaslase ees. Läti peaministriga on mul võimalus mõtteid vahetada juba sel reedel Stenbocki majas,» ütles peaminister Jüri Ratas.

Kolme Balti riigi kohtumisel Riias asendab peaminister Ratast täna Arti Hilpus, suursaadik Lätis.

Peaminister lendas Riiga politsei- ja piirivalveameti seirelennukiga. 

PPA lennusalga juht Ivar Värk selgitas, et lennuk Beechcraft KA-350ER startis Tallinnast kohaliku aja järgi kell 8.44 ning lennuk ei teinud Riias ühtegi maandumise katset.

«Kapten teeb oma otsuse pidades silmas eelkõige ohutust, arvestab samuti hetkelist ja prognoositavat ilmastiku olukorda ning lennuki spetsiifilisi parameetreid. Täna otsustati, et sellistes ilmastikutingimustes ja rajaolukorra korral ei ole maandumine täielikult ohutu ja sellel põhjusel pöörduti ka tagasi Tallinna,» ütles ta.

Värgi sõnul ootas peaministrit vedav seirelennuk Riia kohal ligi 45 minutit, mille käigus Riia lennujaam üritas raja seisukorda parandada, kuid kahjuks see ei õnnestunud. «Lennuki maandumine sõltub ka sellest, et mis kategooria lennukiga on tegemist ning millised nõudmised rakenduvad maandumisrajale,» selgitas ta põhjust, miks reisilennukid erinevalt PPA lennukist ilmaoludest hoolimata Riias maandusid.

Tallinna lennujaama pressiesindaja Margot Holtsi sõnul pole Eestist Riiga lennanud reisilennukitest mitte ükski pidanud tagasi pöörduma. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles