Saksa linn hääletas tänavanimede vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumme mattunud tänavasilt.
Lumme mattunud tänavasilt. Foto: Caro / Sorge /Scanpix

Põhja-Saksamaal asuva Hilgermisseni linna elanikud hääletasid tänavanimede loomise vastu ja seda hoolimata mõningasest segadusest elukohtade asupaiga üle, vahendab Deutsche Welle.

Bremeni ja Hannoveri vahel asuva Hilgermisseni elanikud seisid kindlalt vastu ametnike plaanile anda linna tänavatele nimed. 60 protsenti 1282-st eilsel hääletusel osalenust polnud ettepanekuga nõus. Referendumil osales 69 protsenti linna hääleõiguslikest elanikest.

Hetkel on Hilgermisseni sajad hooned lihtsalt nummerdatud ja sealsed elanikud märgivad kodu aadressiks maja numbri ja linna. Kohalik omavalitsus soovis aga hoonete leidmise lihtsustamiseks luua linnale tänavate nimed.

«Mõned järjestikused majanumbrid asuvad üksteisest kilomeetrite kaugusel,» ütles tänavanimesid pooldanud kohalik Arne Röhrs. Ametnike sõnul valmistab praegune numbrite süsteem segadust nii postitöötajatele kui ka turistidele.

Referendumi tulemus on siduv järgmised kaks aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles