Pildid ja video: Pariisi tulekahjus hukkus kümme inimest, kahtlustatakse süütamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisi jõukas linnaosas sai ööl vastu tänast lahvatanud tulekahjus surma kümme ja viga 30 inimest.  

Prantsusmaa pealinna trendikas 16. linnajaos puhkenud tulekahjus hukkus kümme inimest, sealhulgas imik. Kannatanuid on enam kui 30, nende seas kuus tuletõrjujat. Ühe kannatanu seisund on tõsine.

Kaheksakorruselistest hoonest evakueeriti redelite abil 50 inimest. Mõned tulekahjust mõjutatud kohalikud ronisid ümbritsevate hoonete katustele, et põgeneda suitsu ja leekide eest. Tuletõrjujad pidid päästma ka need inimesed. Tuli levis 1970ndatel ehitatud maja kahel viimasel korrusel.

«Tuletõrjealarm hakkas umbes 00.30 ajal tööle, suitsu oli kõikjal. Elan kaheksandal korrusel ja ronisin leekide eest rõdult rõdule,» rääkis põlema läinud hoone üks elanikest. «Lõpuks olime kõik ühes nurgas kössis koos.»

Pariisi prokuröri teatel võis tegu olla süütamisega, politsei vahistas juhtunuga seoses ühe naise.

Täna hommikul oli sündmuskohal leekidega võitlemas umbes 250 tuletõrjujat. Tule kontrolli alla saamiseks kulus neil viis tundi, kuid päästeametnike esindaja sõnul võiv hukkunute arv siiski tõusta.

Piirkond on populaarne turistide seas ja seal asub palju vaatamisväärsusi, eksklusiivseid restorane ja poode.

Ümbritsevate hoonete elanikud evakueeriti öösel, sest tuletõrjujad kartsid, et leegid võivad levida.

Prantsuse meedia teatel üritas kahtlustatav naine süüdata maja lähedal asunud autot, sest läks tülli ühe maja elanikuga. Tal on meedia teatel ka psüühikahäired.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles