USA kohtunik: alaealised tüdrukud olid seksuaalses väärkohtlemises osaliselt süüdi (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raymond Soden.
Raymond Soden. Foto: Kuvatõmmis videost

USA kohtunik otsustas, et kaks tüdrukut on osaliselt süüdi sellest, et 67-aastane mees neid seksuaalselt väärkohtles ja vähendas viimase karistust, vahendab BBC.

USA Kansase osariigi kohtunik Michael Gibbens ütles, et juhtumi 13- ja 14- aastased ohvrid olid suuremad agressorid kui kriminaalkuriteo toimepanija. Seetõttu otsustas ta läinud aastal süüdi mõistetud Raymond Sodeni karistust vähendada.

Prokurörid kaaluvad otsuse edasikaebamist ja lastekaitseorganisatsioonid peavad naeruväärseks kohtuniku seisukohta, et ohvrid on agressorid. Sodenile mõisteti läinud aastal viie aasta ja kümne kuu pikkune vangistus, mis on vähem kui Kansases taolise kuriteo eest tavapärane 13- aastane miinimumvangistus.

Kohtuniku sõnul läksid tüdrukud Sodeni majja vabatahtlikult ja võtsin seksuaalteenuste eest raha. «Nad müüsid asju raha eest ja see on seadusega vastuolus isegi täiskasvanute puhul.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles