Kolmapäeval selguvad kaunimad raamatud

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekirjanduse keskuse juht Triin Soone
Lastekirjanduse keskuse juht Triin Soone Foto: Marju Kask

Kolmapäeval, 6. veebruaril kell 17 kuulutatakse Rahvusraamatukogus välja 2018. aasta kauneimad Eesti raamatud.

Rahvusraamatukogus kuulutatakse välja 2018. aasta kauneimad raamatud.

Konkursile 25 kauneimat Eesti raamatut 2018 esitati kokku 154 raamatut ja 5 kauneima Eesti lasteraamatu 2018 konkursile 33 raamatut. Esitati nii ilukirjanduslikke teoseid kui ka kokaraamatuid, luulekogusid, käsiraamatuid ja isegi üks graafiline novell. Kauneimad teosed valisid välja professionaalsed žüriid.

25 kauneima Eesti raamatu žürii esimehe Viktor Gurovi sõnul lähtus žürii sellest, kuivõrd läbimõeldud olid raamatute kujundused, kas sisu ja kujundus olid omavahel kooskõlas ning kindlasti mängis oma rolli ka uuenduslik lähenemine.

Viie kauneima Eesti lasteraamatu žürii esimees Triin Soone nentis, et raamatute tase oli väga erinev, kuid tänu võrdlusmomendile tõusidki kauneimad raamatud esile. «Žürii andis enim punkte ja kõrgeima hinnangu raamatutele, mis on tugeva kompositsiooni ja põneva pildikeelega, terviklikud. Ehk neist peegeldub kirjaniku ja kunstniku hea koostöö, neid on nauditav vaadata ja lehitseda, uurida ja lugeda,» ütles Soone.

Kauneimate raamatutega saab tutvuda 7. veebruarist kuni 26. veebruarini Rahvusraamatukogu peanäitusesaalis. Lisaks žürii valitud kauneimatele raamatutele on väljas ka Eesti Kirjastuste Liidu liikmete 2018. aasta menuraamatud.

Ka sel aastal saavad kõik lugejad kauneimate raamatute seast oma lemmiku välja valida Rahva Raamatu ja Apollo suuremates raamatupoodides ning näitusel Rahvusraamatukogus. Hääletus kestab 26. veebruarini. Hääletanute vahel loositakse välja raamatupoodide kinkekaardid. Võitjad kuulutatakse 8. märtsil Rahvusraamatukogu ja Eesti Kirjastuste Liidu veebilehtedel. Korraldajad võtavad võitjatega ühendust.

Kauneimate raamatute konkurssi korraldavad Eesti Rahvusraamatukogu, Eesti Kirjastuste Liit, Eesti Kujundusgraafikute Liit, Eesti Lastekirjanduse Keskus ning Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles