Video: lennuõnnetuses kadunud jalgpalluri Emiliano Sala koer ootab teda seni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emiliano Sala koer Nala
Emiliano Sala koer Nala Foto: twitter.com

Argentina päritolu jalgpallur Emiliano Sala lendas 21. jaanuaril Prantsusmaalt Nantes’ist Ühendkuningriiki Cardiffi, kuid lennuk, mille pardal ta oli, jäi La Manche’i kohal kadunuks.

Briti võimude teatel leidis mereteadlane ja allveearheoloog David Mearns Guernsey saare lähedalt väikelennuk Piper Malibu varki, milles on näha ühte surnukeha, teatab dailymail.co.uk.

Jalgpallur Emiliano Salad transportinud väikelennuki vrakk leiti La Manche'ist Guernsey saare lähedalt
Jalgpallur Emiliano Salad transportinud väikelennuki vrakk leiti La Manche'ist Guernsey saare lähedalt Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Veel ei ole teada, kas see on 28-aastane Sala või 59-aastane piloot David Ibbotson, kellel uute andmete kohaselt tekkis saatusliku lennu ajal ruumiline desorientatsioon.

Emiliano Sala õde Romina Sala postitas sotsiaalmeediasse foto, millel on Sala kore Nala, kes seni ootab oma peremeest.

Emiliano Sala koer Nala
Emiliano Sala koer Nala Foto: twitter.com

Pildil on näha musta karvaga koera, kes istub põrandal ja vaatab päikeseloojangu ajal aknast välja, pilk suunatud kaugusse.  

Õde kirjutas foto juurde: «Nala ootab sind samuti»

Kadunuks jäänud jalgpalluri Emiliano Sala õde Romina Sala
Kadunuks jäänud jalgpalluri Emiliano Sala õde Romina Sala Foto: GEOFF CADDICK / AFP/Scanpix

Sala allkirjastas Cardiff City jalgpalliuklubiga lepingu selle aasta alguses. Ta pidi selle meeskonnaga liituma 22. jaanuaril.

Emiliano Sala mälestamine Cardiffis
Emiliano Sala mälestamine Cardiffis Foto: Simon Galloway / PA Wire/PA Images/Scanpix

Pärast lepingu sõlmimist Ühendkuningriigis Cardiffis lendas ta tagas Prantsusmaale Nantes’i, kus ta jättis oma endise meeskonnaga hüvasti. Kuna ta ei saanud koera kohe Ühendkuningriiki viia, siis  jäi see alguses Prantsusmaale.

Briti võimud asusid 21. jaanuaril kadunud lennukit otsima, kuid ei leidnud seda. Siis pöördus Sala pere avalikkuse poole, et neid aidataks lennuk leida.

Mitmed tuntud jalgpallurid, kaasa arvatud prantsuse staar Kylian Mbappe annetasid suuri summasid, et otsingud saaksid jätkuda.

3. veebruaril leidis mereteadlasest allveearheoloog David Mearns koos oma meeskonnaga kadunud väikelennuki Piper Malibu vraki. Otsingud olid kestnud paar tundi, kui otsimislaeva sonar näitas La Manche’is asuvat objekti, mis osutus Salad transportinud lennukiks.

Emiliano Sala lennukivraki leidnud mereteadlane ja allveearheoloog David Mearns
Emiliano Sala lennukivraki leidnud mereteadlane ja allveearheoloog David Mearns Foto: Gareth Fuller / PA Wire/PA Images/Scanpix

Lennukivraki leidmist kinnitas Briti lennuõnnetuste uurimise amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles