Trump: kohtun Kimiga 27.-28. veebruaril Vietnamis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liiger Kim Jong-un ja USA president Donald Trump oma esimesel tippkohtumisel Singapuris 2018. aasta 12. juunil.
Põhja-Korea liiger Kim Jong-un ja USA president Donald Trump oma esimesel tippkohtumisel Singapuris 2018. aasta 12. juunil. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump teatas teisipäeval kongressis aastakõnes, et kohtub Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga uuesti 27.-28. veebruaril Vietnamis.

"Kui mind poleks valitud USA presidendiks, siis me oleksime praegu, minu arvates, suures sõjas Põhja-Koreaga," ütles Trump.

Washington loodab, et kahe liidri teine kohtumine toob kaasa konkreetsed edusammud Pyongyangi relvaprogrammide lammutamisel.

Trumpi ja Kimi esimene kohtumine leidis aset 2018. aasta 12. juunil Singapuris.

ÜRO eksperdid teatasid teisipäeval Julgeolekunõukogule edastatud raportis, et Põhja-Korea tuuma- ja ballistiliste rakettide programmid on endiselt alles ning Pyongyang hajutab rakettide kokkupanemist ja testimist, et vältida nendele lõppu teha võivaid rünnakuid.

Samuti  eirab Põhja-Korea ÜRO ja rahvusvahelisi sanktsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles