Professor Raul-Allan Kiivet: ravijärjekorra kaotamine – ilus ja igavesti kestma jääv unistus (6)

Raul-Allan Kiivet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul-Allan Kiivet
Raul-Allan Kiivet Foto: Toomas Huik/Postimees

Tartu Ülikooli tervishoiukorralduse professor Raul-Allan Kiivet analüüsis valimisprogrammide tervishoiupoliitika osa ning noppis välja need laused, mis valitsust kokku pannes kõige rohkem tähelepanu võiksid saada. Kahjuks ei luba keegi tervishoiule rohkem raha, et unistusi täita saaks.

Erakondadeülene mantra järjekordade likvideerimisest arstiabis on ühelt poolt niivõrd ilus ja suur idee, et väärib eraldi käsitlemist. Ja samas nii aegumatu ja kättesaamatu, et selle lubamisest ei pääse ükski tulevane valitsus ei käesoleval aastal ega kaugemas tulevikus.

Kindlustunnet tuleviku suhtes annab, et ükski erakond ei taha lammutada solidaarset ravikindlustust ja kõik soovivad tugevdada perearstisüsteemi. Kahjuks ei luba keegi tervishoiule rohkem raha, et kas või neid kahte soovi täita saaks. Mõistagi toob hääli lubadus pensionärile rohkem raha kätte anda, aga pärast valimisi tulevad needsamad pensionärid esimese asjana nõudma arstiabi paremat kättesaadavust. Ja seda ei saa riik enam korraldada, kui maksuraha on laiali jagatud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles