Prokurör küsis venna tapmises süüdistatavale pikka vangistust

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venna tapmises süüdistatava Heiki ja tema kaitsja väitel oli mullu suvel juhtunu puhul tegemist hädakaitsega.
Venna tapmises süüdistatava Heiki ja tema kaitsja väitel oli mullu suvel juhtunu puhul tegemist hädakaitsega. Foto: Mailiis Ollino

Venna tapmises süüdistatava Heiki kohtuasjas on kuulatud üle tunnistajad ja esitatud kõik dokumentaalsed tõendid. Pärast kohtulikku vaidlust küsis prokurör süüdistatavale 11 aasta pikkust vangistust. Kaitsja tegi ettepaneku kohtualune õigeks mõista.

Tunnistajate jutust võib järeldada, et vennad olid vaenus olnud juba aastaid. Traagilise lõpu leidis see mullu 2. juuli hilisõhtul, kui Heiki tulistas sünnikodus Ahaste külas venda läbi ukse. Ohver suri vigastuste tagajärjel.

Süüdistatav väitis kohtus, et ta läks tookord sünnikoju kontrollima, ega vend ole sealt tema vara ära viinud. Küla vahel olnud kuulda, et tema vend on sageli järelkäruga enda töökoja ja kodutalu vahet sõitnud. Sünnikoju suundunud Heiki taskus oli Makarovi püstol, mille salves oli tema väitel kuus kuuli.

Vend oli kodutalus, aknaid katsid kardinad. Köögis põles tuli ja Heiki nägi venna varju. Heiki sõnutsi majas püsivalt sees elanud veli kõnetas teda. Nii läinud ta vennaga rääkima. Siis muutunud venna käitumine järsku impulsiivseks ja ta hakanud sõimama. Heiki proovinud teda küll rahustada, kuid see ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles