EKA animaosakond tähistab 100 auhinda filmiõhtuga

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Martinus Klemeti filmist «Light My Fire».
Kaader Martinus Klemeti filmist «Light My Fire». Foto: Kaader filmist

Eesti Kunstiakadeemia animaosakond kutsub animahuvilisi 7. detsembril kell 18 tähistama animaosakonna 100 auhinna täitumist. Esimene animatsiooniosakonna film, mis võitis auhinna rahvusvahelisel filmifestivalil, oli Martinus Klemeti film «Light My Fire» aastal 2008.

Tänavu, kümme aastat hiljem, pärast 121 filmi valmimist, on animaosakonnal au teatada, et tudengifilmide poolt rahvusvahelistel festivalidel võidetud auhindade arv on jõudnud 100ni – EKA kui animakool on omandanud maailmas legendaarse kuulsuse. Teate kirjutamise ajal on lisandunud veel 5 auhinda, nii et hetkel on skoor 105.

Kõikide auhinnatud filmide juhendajateks on olnud professor Priit Pärn ja dotsent Olga Pärn. Eesti Kunstiakadeemia käivitas aastal 2006 projekti «Priit Pärn tagasi Eestisse». Euroopa stardirahad saadi ning juba samal aastal avati EKA-s animaosakond ning alustati eestikeelse 3-aastase bakalaureuseõppega. Aasta hiljem käivitus 2-aastane ingliskeelne magistriõpe.

Animatsiooniosakonna on lõpetanud 71 tudengit. Nendest toimivad aktiivselt animaalal 59. Praegu õpib animatsiooniosakonnas 54 tudengit. Animaosakonna geograafia hõlmab 31 maad.

Animaosakonnas on valminud 121 filmi, nendest on rahvusvahelistel festivalidel auhindu pälvinud 28 animatsiooni. Pärast linastust on võimalik vestelda ka filmitegijate endiga. Filmilinastusel on kohal on professor Priit Pärn, dotsent Olga Pärn, filmide autorid Anu-Laura Tuttelberg, Francesco Rosso, Lucija Mrzljak, Mari Kivi, Mari Pakkas ja Aggie Pak Yee Lee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles