Ivanka Trumpi ärritab teda tolmu imemas kujutav kunstiprojekt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Rubelli tegevuskunstiteos «Ivanka tolmu imemas» Washingtoni galeriis Flashpoint.
Jennifer Rubelli tegevuskunstiteos «Ivanka tolmu imemas» Washingtoni galeriis Flashpoint. Foto: Sait Serkan Gurbuz / AP / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi tütar ja nõunik Ivanka Trump on pahane ühes Washingtoni galeriis näidatava performance’i pärast, mis kujutab temaga äravahetamiseni sarnast naist koristamas tolmuimejaga põrandalt kokku leivapudi.

Washingtoni galerii Flashpoint külastajad saavad kunstiprojektis osalevale modellile ise koristamiseks leivapalukesi ette visata.

Galerii teatel uurib Jennifer Rubelli tegevuskunstiteos «Ivanka tolmu imemas» koomiliselt laia skaalat naiselikke identiteete: tütar, abikaasa, ema, õde, modell, töötav naine, blondiin.

Washingtoni galerii Flashpoint külastajad saavad kunstiprojektis osalevale Ivanka Trumpi kujutavale modellile ise koristamiseks leivapalukesi ette visata.
Washingtoni galerii Flashpoint külastajad saavad kunstiprojektis osalevale Ivanka Trumpi kujutavale modellile ise koristamiseks leivapalukesi ette visata. Foto: Sait Serkan Gurbuz / AP / Scanpix

Ivanka Trump väljendas aga oma ärritust kunstiprojekti suhtes Twitteris, kirjutades, et naised võivad valida kas üksteisi jalge alla trampida või hoopis toetada.

Ka tema vennad on pahased. Donald Trump juunior nimetas tegevuskunstiteost seksistlikuks rünnakuks. Eric Trump aga väitis Fox Newsile, et tema õde on mõjuvõimas naine, kes on teinud naiste heaks ilmselt rohkem kui keegi teine Washingtonis.

Performance’it korraldab kunstirühmitus nimega CulturalDC kahe tunni kestel igal õhtul kuni 17. veebruarini ning selle otseülekannet saab vaadata ka internetis.

CulturalDC tegevjuht Kristi Maiselman kirjeldas Rubelli loomingut kui taiplikku, ajakohast ja piirenihutavat oma katses näidata tänapäevast naiseks olemist.

Galerii lisas, et performance ei puuduta vaid Ivanka Trumpi ja ei esinda vaid üht tundmust, üht suhet või üht vaatepunkti selle võimuka ja seksualiseeritud naisekuju suhtes.

Teose looja Jennifer Rubell kinnitas, et ta ei püüa Ivanka Trumpi mõnitada, vaid uurida keerukat teemat, millest kõik osapooled hoolivad. Ühtlasi pakkus ta Trumpile võimalust tulla eraviisiliselt performance’it vaatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles