Video: Läti armee arsenali lisandusid uljad militaarbagid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdurid tutvumas uute maastikumasinatega.
Läti sõdurid tutvumas uute maastikumasinatega. Foto: Läti armee

Läti sõjavägi avaldas oma Facebooki-lehel video lõunanaabrite uuest imerelvast: sõdurid pääsesid lumisel maastikul esimest korda proovima, kuidas on sõita sõjaliseks otstarbeks mõeldud võimekate bagidega.

Lätlaste käsutuses on kolme tüüpi taktikalisi sõidukeid, mis on toodetud USA ettevõttes Polaris Government & Defense: Polaris MRZR-2, Polaris MRZR-4 ja Sportsman MV850.

Seni tegelevad Läti maavägede mehhaniseeritud jalaväebrigaadi sõdurid masinate ohutuseeskirjade ja tehniliste omaduste tundma õppimisega Läti lumisel maastikul.

Polaris MRZR-2 ja Polaris MRZR-4 militaarbagid on tootja kodulehe andmeil juba viis aastat olnud kasutuse USA ja selle liitlaste vägedes ning neid on kasutatud kiireks personali tarnsportimiseks, kannatanute evakueerimiseks, varustuse vedamiseks ning juhtimisülesannete täitmisel.

Militaarsõiduk Polaris MRZR-2.
Militaarsõiduk Polaris MRZR-2. Foto: military.polaris.com

Masin töötab gaasiga, sõltuvalt mudelist mahub sinna kaks kuni neli inimest ning see suudab kanda umbes 450-kilogrammist koormat.

Militaarsõiduk Sportsman MV850.
Militaarsõiduk Sportsman MV850. Foto: military.polaris.com

Mudel Sportsman MV850 suudab kanda küll pisut vähem kraami, kuid saab see-eest hakkama ka erakordselt keerulisel maastikul.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles