Venemaa saadab Süüria «sõjatrofeed» tuurile (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria mässuliste käsitööna valminud soomusauto.
Süüria mässuliste käsitööna valminud soomusauto. Foto: HERVE BAR / AFP / SCANPIX

Venemaa sõjavägi teatas kavatsusest panna Süüria sõjas konfiskeeritud relvastus ja varustus rongide peal rändnäitusele.

Rändnäitusel eksponeeritavate «sõjatrofeede» hulka kuuluvad tankid T-55, automaatpüssid AK-47 ning «džihaadimobiilideks» kutsutud enesetapuründajate sõidukid.

Kogu varustus läheb sel kuul ringreisile 61 Venemaa linna, teatas kaitseministeerium eile. Sõjasaaki on igas linnas võimalik perroonil paar tundi uudistada.

«Giididena tegutsevad Vene teenistujad, kes osalesid Süüria sõjategevuses,» teatas kaitseministeerium internetti postitatud avalduses.

Rändnäitus avatakse 23. veebruaril Moskvas ning oma teekonna lõpetab see Vladivostokis. Kogu teekond peaks kestma 75 päeva ja lõppema 9. mail võidupühal.

Venemaa on võidelnud Süüria valitsusrežiimi poolel alates 2015. aastast. Eelmise aasta detsembris korraldas Vene sõjavägi näituse 40 sõjatehnika ühikust, mis olid väidetavalt Süüria mässulistelt konfiskeeritud USA, Prantsusmaa, Iisraeli ja Itaalia päritolu relvad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles