Vambola Paavo: Liiklusviisakus au sisse! (1)

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida annab möödasõitva bussi filmimine?
Mida annab möödasõitva bussi filmimine? Foto: Kuvatõmmis videost

Eesti teedel toimuv tekitab imestust. Kadunud on vastastikune liiklusviisakus, selle asemel võtab maad vihkamine. Nahaalsed vahelekiilumised ja ettesõidud on tavalised. Nõrgemate närvidega kodanikul ei soovitagi pikemat teed ette võtta.

Soomlased ja rootslased, kellega olen rääkinud, vangutavad pead ja imestavad. Nende kodumaal oleks huligaanidel ammu politseiga probleemid.

Riigikogulased peaksid saatma ­valijale selge sõnumi: liiklusviisakus luubi alla ja teed paremaks!

Viimase aja ilming on bussijuhtide sarjamine. Ei möödu päevagi, kui keegi kusagil ei kritiseeri või filmi aeglasemast eessõitjast mööduvat liinibussi. Tegelikult teevad need mehed, on ka naisi, bussiroolis tänuväärset tööd. Nende päevad on pingelised ja väsitavad, üldine liiklus tekitab stressi. Kui harva kuuleb sihtkohas sõitjate suust lihtsaid tänusõnu! Pigem kipume kurjustama, süüdistama, näpuga näitama ja kaebama. Tegelikult pole bussiroolis nannipunnid, vaid oma ala meistrid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles