Trump üritas aastapäevakõnes pingeid leevendada

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukorrast Kongressis: esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi vaatab virila näoga pealt, kuidas asepresident Mike Pence president Trumpi kõnele aplodeerib.
Olukorrast Kongressis: esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi vaatab virila näoga pealt, kuidas asepresident Mike Pence president Trumpi kõnele aplodeerib. Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump andis lõhestunud Kongressi ees ülevaate olukorrast riigis ning kutsus üles ühtsusele – osalt tema seatud tingimustel. Riigisiseste teemade kõrval tulid jutuks ka NATO, lahkumine INFist, sündmused Lähis-Idas ja Mehhiko piirimüüri ehitamine.

Pärast seda, kui presidendi iga-aastane pöördumine Kongressile jaanuaris valitsusseisaku tõttu edasi lükati, astus Trump teisipäeval üles aastapäevakõnega, kus jättis oma iseloomuliku agressiivse kõneviisi suures osas kõrvale.

FBI segab riigivalitsemist

Hoolimata presidendi pehmemast retoorikast näitas pilt saalis, et hiljutised haavad ei ole paranenud ning vastuseks vabariiklaste ridadest presidendi kõne pea igat lõiku saatnud marulisele aplausile kostis demokraatide poolelt enamasti nõrka käteplaginat.

Koos teiste demokraatide naistega sufražettide liikumise toetuseks valgesse riietatud esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi paistis presidendi selja taga istudes üsna kivine ja plaksutas Trumpile pelgalt viisakusest, samal ajal kui tema kõrval istuv asepresident Mike Pence oli tõeliselt hoos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles