Narva Eesti Gümnaasium küsis ministeeriumilt lisaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Haridus- ja teadusministeerium menetleb Narva gümnaasiumi soovi saada ka tänavu õpetajatele palgalisa maksmiseks raha.

Haridus- ja teadusministeeriumi üldhariduse osakonna peaekspert Viivian Jõemets ütles BNSile, et ministeerium toetas mullu Narva Eesti gümnaasiumi õpetajaid 30-protsendilise palgalisaga. Gümnaasium küsis ka tänavu lisaraha.

«Hetkel on taotlus veel menetluses, kuna ministeeriumis toimub üldine toetuste eraldamise süsteemi ülevaatamine,» sõnas Jõemets.

Narva gümnaasium esitas haridus- ja teadusministeeriumile taotluse täiendava raha eraldamiseks 2019. aastaks.

Gümnaasiumi direktor Uta Kroon–Assafrei pöördus jaanuari alguses Narva linnavalitsuse kultuuriosakonna poole taotlusega, kus juhtis tähelepanu õpetajate ja juhtkonna töötasustamisel täiendava rahastamise vajadusele ka 2019. aastal, et hoida Narva Eesti gümnaasiumi pedagoogide töötasu vähemalt seni kehtinud tasemel. Toetudes direktori taotlusele ning seoses raske finantsolukorraga Narva Eesti gümnaasiumis palub linnavalitsus võimaluse korral ministeeriumi abi situatsiooni lahendamisel.

Narva Eesti gümnaasium on väike kool, kus suuremas osas on nii põhikooli kui ka gümnaasiumi klassides osaline alatäituvus. Kuna kool töötab eesti keeles, on Narva oludes õpilaste arvu suurendamine klassides keeruline.

Narva linnavalitsus palus riigil võimalusel Narva Eesti gümnaasiumi direktori taotlus rahuldada ja eraldada gümnaasiumile riigieelarvest täiendavalt 88 004 eurot, millest 80 374 eurot kuluks õpetajate ja 7630 eurot juhtide töötasude suurendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles